Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (2024)

Regelmessig rengjøring er viktig for å holde utemøblene flotte, men det er aldri mer nødvendig enn etter en lang, rotete vinter. Tøft vær kan gjøre at uteplass eller plenmøbler ser snuskete, slitne og mindre enn innbydende ut. Disse tipsene for rengjøring av alle typer utemøbler er nyttige for å holde dekkmøblene se bra ut hele året. Men du vil finne disse forslagene spesielt nyttige når det er på tide å piffe opp de utendørs oppholdsrommene når det varme været endelig kommer tilbake og bakgården lokker til å slappe av, grille eller underholde utendørs.

Starter

Støv, løv og annet løst rusk vil sannsynligvis samle seg på møbler som har blitt stående utildekket i lengre perioder uten bruk.

Start oppryddingen ved å bruke en børste eller tørr klut for å tørke bort eventuelle løse materialer.Tre, metall, plast eller stoff kan sprayes ned ved hjelp av en hageslange med spraytilbehør for å fjerne dvelende overflateavfall.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (1)

Skjermet veranda med slitesterk seksjon

Seksjonssofaer kommer i mange materialer, men vevde harpiksalternativer er mye mer moderne i utseende og er bemerkelsesverdig slitesterke. Seksjonen brukt i denne verandaen kom i mange forskjellige modulære komponenter som tilbyr en mengde konfigurasjoner.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (2)

Fra: Brian Patrick Flynn

Foto av: Foto: Flynnside Out Productions

Foto: Flynnside Out Productions

Plast eller harpiks

Plast- og harpiksmøbler er rimelige og kommer i et bredt utvalg av stiler, noe som gjør det til det mest populære valget for terrasse- og plenmøbler. Den er tilfeldigvis også den enkleste å vedlikeholde. Hopp over slipemidlene (som kan skrape overflaten) og spray ganske enkelt med et universalrengjøringsmiddel og tørk av med en svamp eller f*cktig klut for å holde plastmøbler se bra ut.

Slik vedlikeholder du det:Disse materialene krever ofte ikke intenst vedlikehold: hvis de er skitne, spray dem ned med en slange. Mer gjenstridig møkk kan kreve en skrubbing med en enkel såpevannblanding. Beskytt utemøblene i plast og harpiks mot kuldeindusert sprøhet, som kan forårsake sprekker og ustabilitet, ved å lagre dem om vinteren.

Slik fikser du det:Hvis du spionerer på mistenkelige flekker på plast- eller harpiksmøblene dine, kan du bruke butikkkjøpte muggsoppløsninger, eller du kan lage dine egne. Harriet Jones, rengjøringsveileder forGo Cleaners London, anbefaler en blanding av varmt vann - en gallon eller så - med en 1/4-kopp husholdningsblekemiddel for å forvise den muggen sykdom. Bruk hansker, skrubb ned bitene med en myk børste. La blekemiddelblandingen stå på stolene i 5 til 15 minutter, avhengig av hvor alvorlig flekken er, og skyll deretter rent og tørk med en klut.

Vi beklager, det ser ut til å være et problem å spille av denne videoen. Oppdater siden eller prøv igjen om et øyeblikk. Hvis du fortsetter å ha problemer, vennligst kontakt ossher.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (3)

Laster inn video...

Hvordan male metall utendørs terrassemøbler

01:57

Gi nytt liv til skitne, rustne utemøbler i metall eller smijern med spraymaling. lær hvordan du rengjør og maler utendørs metallmøbler og restaurerer metall utemøbler ved å fjerne rust og oppsprukket maling med et stålhjul. Fjern deretter mugg med blekemiddel og vannløsning. Skyll grundig for å fjerne alle kjemikalier. Grunn deretter med flere lette strøk. Når det er tørt, mal utendørs metallmøbler i spraymalingsfargen du ønsker for et nytt, friskt utseende.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (4)

Lys blå barvogn med co*cktailutstyr

En barvogn ser alltid best ut med noen deilige drikker på! Å bruke begge hyllene i vognen er flott for fester; du kan oppbevare ekstra glass og miksere på nederste hylle og la toppen stå til drikkeforberedelse og små snacks. Nå skal vi feste!

Fra: Samantha Pattillo

Støpejern og andre metaller

Smijern og rustfritt stål er populære valg for utemøbler for deres holdbarhet og enkle vedlikehold. I de fleste tilfeller vil terrassemøbler av metall lett gå tilbake til "som nye" tilstand ved å bruke en svamp eller børste til å rengjøre overflater med en kvart kopp mild oppvaskmiddel tilsatt en liter varmt vann.

Den største fienden til metallmøbler er rust.Selv om metallterrassemøbler ofte er malt eller belagt med en rustbestandig finish, vil disse slites bort over tid.

Slik vedlikeholder du det:Støpejern kan rengjøres som de fleste andre utemøbler: påfør en blanding av såpevann, og skyll deretter rent. Mange nyere metall utendørsmaterialer er laget for å være rustbestandige, men hvis ditt ikke er det, bruk pastavoks eller marinegelé for å legge til et ekstra lag med beskyttelse. Se etter sprukket maling og adresser det før metallet blir utsatt for elementene. Både jern og andre metallmøbler kan stå utendørs året rundt.

Slik fikser du det:Hvis du oppdager en rustflekk på utemøblene dine, ikke la det feste seg. Hvis du ikke tar tak i det når det er et mindre problem, vil metallet fortsette å oksidere rundt det opprinnelige stedet, og rusten vil spre seg og bli et mer alvorlig problem, noe som til slu*tt resulterer i svake flekker og hull som vil ødelegge stykket.

Vi beklager, det ser ut til å være et problem å spille av denne videoen. Oppdater siden eller prøv igjen om et øyeblikk. Hvis du fortsetter å ha problemer, vennligst kontakt ossher.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (5)

Laster inn video...

Hvordan rengjøre og male utendørs kurvmøbler

02:48

Finn ut hvordan du maler kurvmøbler ved først å rengjøre og fjerne mugg og maling. Bruk en høytrykksvasker for å fjerne ikke bare smuss, men også det meste av den originale malingen. Vær forsiktig så du ikke skader kurven. La tørke i et par dager, og grunn og mal deretter kurvmøblene for et nytt utseende på terrassen eller terrassen.

For å håndtere rust på en sikker måte, må du bruke en støvmaske og øyebeskyttelse. Begynn med å fjerne rusten fra de berørte områdene med enten en stiv stålbørste eller sandpapir. Du vil kanskje også ha en malingsskrape for hånden for å fjerne flak rundt det rustne området. Når du har fjernet det ytre laget, bruk en rustoppløser for å kvitte seg med gjenværende oksidert metall. Du er ferdig når du kan se bart metall der det pleide å være rust. Etter at rusten er borte, sørg for at stykket er tørt. Påfør en primer, helst en beregnet spesielt for metall med rusthemmende egenskaper. Etter at stykket er grunnet, kan du male det på nytt.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (6)

Urban spisestue med privatlivshekker og flettede spisestoler

Begrens eksponeringen for nysgjerrige naboer ved å være kreativ med personvernbestemmelser. Busker i plantekasser (som du kan ta med deg når du flytter) er en smart løsning som arkitekt Carolyn Trevor brukte i denne nydelige spisestuen. «Den formelle eviggrønne topiaryen myker opp kantene og skaper et behagelig bakteppe, samtidig som det gir litt privatliv for beboerne. Det er en effektiv måte å omslu*tte dekket på og også gi en naturlig balustrade - uten å miste underholdningsplass. Den arkitektoniske kvaliteten på beplantningen blir også betraktelig forbedret når den lyser opp om natten, sier hun.

Foto av: Adam Butler; Design av: Trevor Lahiff Architects

Adam Butler; Design av: Trevor Lahiff Architects

Wicker

Wicker kan kreve en tannbørste for å komme inn i vevingen og kan være tidkrevende. For å lette dette arbeidet, rengjør regelmessig for å redusere opphopning.

Slik vedlikeholder du det:Hold flettet ditt rent ved å tørke av det regelmessig med en mikrofiberklut for å fjerne støv og annet smuss. Støvsugeren og det pålitelige sprekktilbehøret er også nyttige verktøy for å holde kurven i god stand, eller du kan rengjøre den grundig med en husholdningsdamprenser. Hvis belegget på flettet ditt blir dårligere, forsegle det på nytt med en pastavoks for å opprettholde vannmotstanden.

Oppbevar flettet i vintermånedene, men sørg for at det er veldig rent: all f*cktighet eller smuss kan være en velsignelse for mugg- og muggsporer.

Slik fikser du det:Hvis du begynner å snuse den avslørende mugglukten på flettet ditt, må du gjøre en dyp veving for å fjerne den. Bruk en 50-50 løsning av hvit eddik og varmt vann og sørg for at den trenger gjennom stråtakslagene. For alle områder der det er synlig mugg, beskytt deg med en støvmaske og vernebriller, bruk deretter en liten stiv pensel eller tannbørste og skrubb bort soppen. Vask eddikløsningen av med en mild strøm med vann, og sørg for at møblene tørker helt - helst i solen. Kast alltid børster, kluter eller svamper som brukes til å håndtere mugg; du vil ikke at sporer skal spre seg.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (7)

Utebenk i teak

En benk i teak er et ideelt hvilested for håndklær og strandutstyr under en forfriskende skylling.

Teak

Slik vedlikeholder du det:Nye utemøbler i teak bør leveres med rengjøringsinstruksjoner. Følg disse og oppbevar instruksjonene på et trygt sted for å gå tilbake til dem ved behov. Hvis du ikke har vedlikeholdsinstruksjoner for teaken din, ikke bekymre deg. Hvis du vil at teaken din skal ha den naturlige sølvglansen, bør du støvsuge den regelmessig og rengjøre med en mild såpevannsblanding når det trengs. Hvis du vil opprettholde den gyldne gløden, må du imidlertid bruke en UV-hemmer og pensle på tung- eller linolje tre eller fire ganger i året. Du kan la teak stå utendørs året rundt.

Slik fikser du det:Hvis teaken din har forvitret og du ønsker å gjenvinne honningtonen, bør en skånsom sliping med sandpapir eller stålull fjerne den sølvgrå patinaen. Påfør olje på treet til det ikke lenger absorberer det. Tørk av stykket for å fjerne overflødig olje og la det tørke helt.

Å bruke en kraftvasker kan være fristende,men vil sannsynligvis få arr eller på annen måte skade mykt tre og frarådes sterkt. Bruk i stedet en mild oljesåpe eller såpevann og en myk børste eller svamp for å fjerne grus eller skitt.

Harde tresorter som teak og ipe vil rydde opp pent når du bruker en svak løsning av vaskemiddel eller et av de mange kommersielle produktene som er tilgjengelig spesielt for jobben. Arbeid i små seksjoner og tørk grundig når du er ferdig. Motstå trangen til å bruke teakolje på tremøblene dine, noe som kan oppmuntre til mugg.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (8)

Lyssky tilnærming

"Dette er området som kommer til å være i skyggen under solnedgang, så det var fornuftig å legge til et innendørs og utendørs rom," sier bygge- og designsjef Dylan Eastman.

Foto av: Eric Perry

Eric Perry

Andre skoger

Slik vedlikeholder du det:Sørg for at tremøblene dine har en utvendig lakk - de fleste butikkkjøpte stykker bør være belagt allerede, men hvis du har kjøpt et håndlaget stykke (eller laget det selv), er dette trinnet avgjørende både for å forlenge levetiden til stykkene dine og gjør vedlikehold og rengjøring enklere.

Belagte utemøbler i tre kan rengjøres med en blanding av såpevann - oppvaskmiddel og vann i en bøtte skal fungere fint. Bruk en svamp til å vaske møblene forsiktig, og skyll deretter med rent vann. Bruk en bakgårdsslange enten uten spraydyse eller med munnstykket vendt til en mildere innstilling for å vaske såpeblandingen av treverket. Tremøbler (unntatt teak og sedertre) bør lagres i et klimakontrollert område for vinteren.

Slik fikser du det:Hvis tremøblene dine er værslitte, kan du begynne med å bruke en stiv stålbørste for å skrubbe bort splintret tre eller sprukket maling, sier Kyle Gesuelli, en oppuss*ngsekspert hos Handy. Etter at overflaten er glattet ned, bruk en sparkel til å påføre trefyll for å reparere store sprekker og hull, og etter at reparasjonene har tørket, slip lappene ned i flukt med det originale stykket. Etter at reparasjonene er utført, grunnes og males stykket, og påfør finish i retning av trefibrene.

Stoff

Hengekøyer, setetrekk og strukket stoff ser bra ut, men blir raskt skitne. Fordi de er produsert av en rekke materialer, både naturlige og syntetiske, er den sikreste metoden for rengjøring å bruke en løsning av oppvaskmiddel og varmt vann.

Når det er mulig, se produsentens instruksjoner for anbefalte rengjøringsmetoder. I noen tilfeller kan stoffet fjernes og vaskes i en vaskemaskin satt til skånsomt. Lufttørk for å unngå skade fra en varm tørketrommel. Når den er ren, bør du vurdere å bruke en vannavstøtende stoffbeskytter for å minimere fremtidige flekker.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (9)

Dekkbord og paraply

Deck og Master Deck på DIY Network's Blog Cabin 2012 lokalisert i Waldoboro, ME

Foto av: Jason Kisner

Jason Kisner

Paraplyer

Slik vedlikeholder du det:Hvis paraplyen din har trådramme, bør du smøre skjøtene minst en gang i året. For trerammer, ta vare på det som du ville gjort for andre utendørs tremøbler: først, sørg for at beskyttelsesfrakken er i god form. Hvis det ikke er det, må du puss* av overflødig belegg og påføre på nytt. For deksler som er i god stand, men som bare trenger litt grunnleggende rengjøring, bruk en myk børste for å påføre en mild såpevannblanding og gi den en grundig, men skånsom skrubb.

Slik fikser du det:Hvis dekselet ditt viser tegn til mugg eller mugg, prøv en skrubbing med den pålitelige 50-50 blandingen av hvit eddik og vann. Bruk en maske og øyebeskyttelse, åpne paraplyen og bruk en børste med fast bust for å fjerne så mye av soppen du kan før du påfører løsningen. Etter at du har børstet bort de tørre sporene, skrubb flekkene med løsningen med en svamp eller myk børste. For motstandsdyktige flekker, prøv en blekeløsning av en spiseskje blekemiddel til en halvliter varmt vann. Før du påfører blekemiddelløsningen over hele, gi den en prøvekjøring på et usynlig sted for å sikre at paraplystoffet er fargeekte. Og husk at du kan få blekemiddel på alle klærne du har på deg for å gjøre rengjøringen, så kle deg riktig for paraplybedriften din!

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (10)

Rød pute på utendørs stol

Pergola fra DIY Networks Blog Cabin 2014

Foto av: Eric Perry ©2014, DIY Network/Scripps Networks, LLC. Alle rettigheter reservert.

Eric Perry, 2014, DIY Network/Scripps Networks, LLC. Alle rettigheter reservert.

Puter

Slik vedlikeholder du det:Først, bruk kun puter ment for utendørs bruk på utemøblene dine. "Innendørs/utendørs puter er mugg- og vanntette, men når skitt, pollen og andre fremmedlegemer blir eksponert for puten, kan det vokse mugg på de bittesmå bitene," forklarer Mary L. Delpit, VP for Business Development ved The Blush Label. Børst regelmessig støv og rusk av de polstrede møblene dine, og bruk en støvsuger med spaltefeste for å fjerne skitt langs sømmene på putene, hvor det ofte blir fanget.

Slik fikser du det:For grunnleggende smuss og flekker, Meg Roberts, president forMolly Maid, foreslår å kombinere 1/4 kopp mildt oppvaskmiddel med 1 gallon varmt vann i en bøtte. Skrubb putene med en myk nylonbørste, og la såpeløsningen sitte på putene i ca. 15 minutter. Skyll dem rene, og la deretter materialet lufttørke i solen. For å behandle mugg- og muggflekker, bruk samme rengjøringsprosess, men prøv en blanding av 1/2 kopp blekemiddel i en liter vann - bare husk å sjekke fargeektheten før du påfører hele puten. For oljebasert søl (som solkrem) som kan etterlate fete flekker på innredningen, tørk av overflaten grundig, og behandle deretter med en sjenerøs dose mel eller maisstivelse, som bør suge opp den oljeaktige resten. Rens av helt gjennomvåte absorbenter og gjenta til fettet er borte.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (11)

Grill i rustfritt stål

Det er enkelt å lage et stort parti med ribbe, med fire brennere for grilling og en sidebrenner for tilberedning av grillsaus.

Foto av: Eric Perry ©2014, Scripps Networks, LLC. Alle rettigheter forbeholdt

Eric Perry, 2014, Scripps Networks, LLC. Alle rettigheter forbeholdt

Utendørs griller

Hvordan vedlikeholde den: En ren grill er en glad grill. Legg aldri fra deg grillen mens den fortsatt er belagt med matrester, ellers vil du finne skadedyr som venter på å slå ned. Bruk en stiv børste og såpevann for å rengjøre grillristene, og belegg deretter med en lett gnidning av vegetabilsk olje for å forhindre rust. Når den ikke er i bruk, dekk til grillen for å unngå overdreven slitasje. Oppbevar grillen i en garasje eller bod over tøffe vintermåneder, men hvis du bruker en propantank, la den stå ute.

Slik fikser du det:Hvis gassgrillen ikke varmer ordentlig, sjekk brennerrørene. De må kanskje rengjøres. Fjern hele brenneren og rørenheten og kontroller rørhullene. Børst hullene rene med en stålbørste, og løsne eventuelle tette hull med en binders eller annen liten ledning. Skrubb ned med såpevann og tørk helt før du erstatter. For rustne rister, fjern og skrubb ned med en myk børste for å fjerne så mye rust som mulig. Hvis risten fortsatt er i god stand, sett den tilbake på grillen og dryss rikelig med natron. Varm opp grillen og natron vil fjerne resten av rusten.

Håndtering av mugg

Regn og f*cktighet etterlater ofte utemøbler f*cktige og utsatt for utvikling av mugg og mugg på overflatene. For å håndtere mugg, sørg for at møblene er tørre og skrubb med en børste for å fjerne overflatemugg og spray med en slange for å skylle. Når den er tørrskrubbet, vil fullstyrke hvit eddik og en hard børste fjerne gjenstridig mugg. Fortynnet blekemiddel er også effektivt for å fjerne mugg fra harde overflater, men kan misfarge enkelte materialer og er ikke alltid det beste valget. Når du er i tvil, ta feil på siden av forsiktighet.

Når rengjøring ikke er nok

Etter langvarig bruk kan terrassemøbler utvikle flekker som er ugjennomtrengelige for rengjøring. Hvis rengjøringsmetodene som er skissert her ikke er effektive, kan det kreve langt mer drastiske tiltak. Hardtremøbler som teak kan overflateslipes for å gjenopprette glansen, men for andre tre- eller metallmøbler kan det være på tide å strippe eller puss* for å avsløre den nakne overflaten før du maler eller beiser for å revitalisere gamle møbler. Å restaurere plastmøbler kan være mer utfordrende. Selv om noen vil akseptere et strøk med maling vurdert for plastoverflater, kan resultatene være kortvarige.

Rengjør du utemøblene dine på riktig måte? (2024)

FAQs

Hva skal man vaske utemøbler med? ›

De fleste hagemøbler kan rengjøres med vaskemidler for husvask. Dette er milde rengjøringsmidler som ikke skader materialet. Disse kan påføres med trykksprøyte, svamp eller klut. Deretter skrubbes møblene lett etterfulgt av en grundig skylling med rent vann.

Hvordan vedlikeholde utemøbler? ›

Rengjør møblene dine med mildt såpevann et par ganger per sesong, så holder du dem rene og fine. Er overflaten lettere angrepet av mugg, alger eller lignende kan du vaske møblene med vann med litt eddik i. Sørg også for å stramme til skruene på tremøblene dine jevnlig.

Hvordan rengjøre Uteputer? ›

Hvordan kan man vaske hageputene? Høye anbefaler at man vasker putene med salmiakkvann, 0,5 dl salmiakk i en bøtte svakt lunkent vann. Man dypper et håndkle i vann, vrir opp håndkleet, legger det over putene og banker med en teppebanker eller lignende. — Det fjerner jordslag, smuss og skit, og frisker opp fargen.

Hvordan vaske hagemøbler i plast? ›

Du kan skrubbe plastmøbler med vann tilsatt grønnsåpe, oppvaskmiddel, bilsjampo eller kraftvask. Sett de inn med voks etterpå hvis du ikke vasker dem med fettholdig såpe.

Kan man vaske med eddik? ›

Destillert hvit eddik rengjør effektivt og tar knekken på de aller fleste former for mugg, skitt og bakterier takket være sitt høye innhold av syre. Å rengjøre med eddik gjør at du kan unngå å ty til sterkt kjemiske rengjøringsmidler.

Hvordan fjerne jordslag på utemøbler? ›

Jordslag kan kreve en ekstra innsats. Bruk en klut f*cktet i salmiakkvann og puff på flekkene, eller bløtgjøre flekken med eddik over natten før du vasker den. Vasker man i maskin kan man bruke vaskemiddel for hvitt tøy, fordi det er litt blekemiddel i det, sier Høye.

Kan hagemøbler stå ute om vinteren? ›

Mange typer hagemøbler kan stå ute gjennom hele året, men som hovedregel så bør ingen av dem gjøre det. Det eller beste er å lagre møblene innendørs i innebod eller lignende, alternativt garasje, men det er jo mange som ikke har plass til dette. Da er nest beste løsning å lagre de i skur eller under tak.

Kan man male utemøbler? ›

Å male gamle hagemøbler er en enkel sak, og godt for både lommeboken og miljøet. Ta vare på det du har, og gjør en god jobb med vedlikehold og nytt strøk maling. Slik kan du ha glede av det du har eller gi nytt liv til gamle skatter, også i uterommet.

Kan rotting stå ute om vinteren? ›

Rottingmøbler kan lagres utendørs og tåler fint store temperatursvingninger om vinteren, men mye f*cktighet øker faren for soppdannelse kraftig. Dersom du lagrer ute under presenning, bør du sørge for er en viss luftsirkulasjon rundt møblene.

Hvordan vaske impregnert? ›

Impregnert Furu, Bergene Holm: Vaskes med Husvask eller såpevann med oppvasksåpe. Skrubb lett. Kan vaskes forsiktig med høytrykksspyler med lavt trykk . Anbefaler å vaske årlig, gjerne både vår og høst.

Hva kan man bruke salmiakk til? ›

Har du pyntegjenstander stående fremme på kjøkkenet blir de lett seige av fett og støv. Salmiakk er et effektivt vaskemiddel, men må brukes med varsomhet. Fettsprut rundt komfyren kan være vrient å få has på.

Hvordan friske opp plastmøbler? ›

Det finnes flere alternativer for å piffe opp plastmøblene. Ønsker du en ren og ny overflate, bruk gjerne Libron møbel-renseolje. Puss deretter med stålull, før plastmøblene påføres voks med en klut/fille. Det er også mulig å spraymale plastmøblene i nye og glade farger.

Hvorfor skal plast vaskes? ›

Hvorfor må vi vaske plastavfallet? Svar: Hvis plastavfallet er skittent kan renovatøren tro at det er restavfall, og la være å ta det med når det er henting av plast og papir. Plast som skal gjenvinnes må være rengjort og tørt.

Hvordan fjerne misfarging på plast? ›

Fjern misfarging med klorin

Hvis den allerede er misfarget kan den fjernes med klorin. Fyll koppen med vann og ha oppi en skvett med klorin. Blandingen skal dekke hele misfargingen. La det stå i en halv time før du vasker den i såpevann og skyller godt.

Kan jeg vaske terrassen med grønnsåpe? ›

Det kan være nyttig å bruke et mildt rengjøringsmiddel, som grønnsåpe eller zalo, for å hjelpe med å løsne smuss og grønske. Skyll godt med vann etter vask for å fjerne alle rester av såpe og smuss. Pass på å ikke bruk kraftig høytrykksspyler eller sterke rengjøringsmidler som kan skade malingen.

Hvordan vaske gamle tremøbler? ›

Gamle tremøbler

Da er det noen enkle tips du må huske på . Ikke vask gamle tremøbler med for mye vann og såpe. Har de skitne flekker som du vil ha vekk, så vask med vann ,såpe og med en godt oppvridd klut. Når du har vasket møblene, tørker du dem godt med en tørr klut.

Hvordan vaske ubehandlet treverk? ›

Ubehandlet treverk

Vaskes med vann tilsatt såpe. På flekker som ikke løsner med såpevann benyttes skurekost. Skur alltid i treets lengderetning. Skyll bort all såpe og tørk godt til slu*tt.

Hvordan vaske rottingmøbler? ›

Start med å løsne og fjerne gjørme og mose med en hard børste eller en støvsuger. Skrubb forsiktig så du ikke skader overflaten, men pass på at du kommer inn i alle sprekker. Du kan godt bruke en tannbørste til de stedene som er vanskelig å nå. Dypp en svamp eller klut i såpevann, vri den godt og vask møblene.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6247

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.